BLEACH

BLEACH

Toen frontman Kurt Cobain zich in 1994 van het leven beroofde, besloten bassist Krist Novoselic en drummer Dave Grohl dat dat dan ook het einde van Nirvana betekende. In de jaren daarvoor bepaalden zij als geen andere band het grunge-geluid, een muziekstijl die vooral in de jaren negentig een enorme populariteit genoot. Een groot gemis dus toen Nirvana van het podium verdween.

Sinds 2009 weet Nirvana tribute-band Bleach als geen ander de hoogtijdagen van de grunge te doen herleven als Nirvana tribute-band Bleach. Met Tim van Bokhoven op gitaar en zang, Jasper van der Hoeven op Bas en zang en Silvester van Rijckevorsel op drums laten zij zien als grungepowertrio hun mannetje te staan.

De heren hebben het grondig aangepakt. Zo werd er niet alleen gerepeteerd op vormstructuur en geluid, maar ook werden er diverse liveregistraties bekeken om de bewegingen van Kurt Cobain, Krist Novoselic en Dave Grohl te kunnen imiteren. Tim riep met zijn eigen stemgeluid en linkshandigheid de associatie met Cobain al eerder op, maar in Bleach komt deze gelijkenis pas echt tot zijn recht.

Of de imitaties zo ver worden doorgevoerd dat bij ieder optreden de gehele backline aan gort wordt geslagen, laten we nog even in het midden. Tim heeft in ieder geval wel steevast een oude gitaar standby staan.

Lees meer over BLEACH op:
nirvanatribute.nl

Andere acts op Mødderfest 2024